Pui haiducesc(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4592) Puii, curatati si spalati bine, se presara cu sare si se aseaza intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga vinul. Īn timpul caocerii se stropesc cu sosul format. Cānd sunt bine patrunsi se scot, se desoseaza si se portioneaza.
Rosiile spalate, se curata de pielita si de seminte, se taie marunt si se pun la fiert cca 10 minute.
Cānd puii sunt bine patrunsi se scot, se desoseaza si se portioneaza.
Sosul format se amesteca cu smāntāna, se potriveste de sare si piper si se mai fierbe cca 10 min.
Se da apoi prin ouul batut si la sfarsit prin susan.
Se prajesc intr-o cantitate suficient de mare de ulei incins.
Tai carnea si o bati ca pt jnitele. Se da apoi prin ou si la sfarsit prin susan. (Se lipeste mult susan pe el- deci fi pregatita- si nu uita de sare , piper sau alte condimente preferate). Se prajesc in ulei incins si mult . Sunt delicioase atit calde cat si reci.
Se pun in alta tigaie, se toarna vinul, se pune cimbru, o foaie de dafin, sare, piper si se lasa sa fiarba la foc mic acoperit.
Ardeii se coc in acest timp si se taie fasii, rosiile se toaca, ceapa se toaca marunt si se pune la foc mic in tigaia cu uleiul ramas de la prajit. Cand se face aurie ceapa se pun si ardeii fasii, iar dupa 10 minute si rosiile tocate. Se fierb la foc mic, amestecand din cand in cand, pina devine o crema. Se toarna peste pui si se mai fierbe 20 minute.
Pui cu legume II(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1733) Se toaca ceapa si usturoiul, ardeiul gras se taie cuburi iar dovleceii se taie bastonase. Se pun legumele in vasul roman, maghiranul, 200 ml supa de legume sau apa in care s-a diszolvat un cub knorr de pasare, rosiile pasate.
Se taie carnea bucati si se condimenteaza cu sare, piper, vegeta. si ce mai vrei tu. Se pune peste legume si se acopera cu capacul. Se lasa 75-80 min la 200 grade. Dupa vreo 45-50 min se adauga si ceapa verde (cu porumbul, daca vrei).
Intr-o tava potrivita se toarna uleiul (sa nu fie mai mult de un deget, caci iese prea grasa mancarea), se aseaza pieptul de pui, se toarna smantana deasupra, astfel incat sa acopere uniform carnea. Se adauga peste tot pesmetul, sa nu se mai vada smantana.
La foc potrivit, va fi gata cam in 25 minute. Pesmetul face o crusta crocanta deasupra pieptului, iar carnea iese suculenta. Este excelent cu garnitura de orez, legume sote!
Aceasta este baza, se pot adauga cascaval, bacon.
Pui cu legume III(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1621) Puiul spalat, se portioneaza, se sareaz dupa gust, se condimenteaza cu piper, boia iute, busuioc.
Legumele tocate marunt, se calesc putin in unlei, pana devin aurii. Se sareaza si condimenteaza si ele dupa gust, se adauga patrunjel sau marar tocat.
Intr-un vas de yena se pun legumele calite si deasupra lor se pun bucatile de pui, se aduga o canita mica de suc de rosii si se da la cuptor pentru aprox. 30-40 minute.
Pui umplut(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1873) Puiul se curata, se spala si se scot oasele de la piept fara a taia puiul. Se sareaza un pic si se lasa la rece pana se pregateste umplutura.
Ceapa se toaca marunt, ficatul se taie bucati mici, iar ciupercile felii subtiri. Toate se pun la prajit in ulei incins. Cand sunt gata se lasa la racit, dupa care se adauga feliile de paine inmuiate in apa si bine stoarse. Se adauga un ou fiert taiat cubulete si un ou crud batut spuma. Se condimenteaza dupa gust, se adauga verdeata si se omogenizeaza compozitia.
Cu aceasta compozitie se umple puiul, se coase, se unge cu ulei, se asaza intr-o tava si se introduce la cuptor pentru 45 minute. In tava se pune putina apa si lapte. Se stropeste din cand in cand cu sosul din tava, pentru a se rumeni frumos. Se serveste cu garnitura de cartofi natur sau prajiti si salata verde.
Pui cu mere(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1584) Ceapa si merele se amesteca cu porumbul si se pun la calit intr-o lingura ulei. Se lasa vreo 5 minute, apoi se condimenteaza cu sare, piper, oregano. Se inmoaie painea in apa si se stoarce. Ceapa se ia de pe foc si se amesteca cu painea si 1 ou crud.
Se umple puiul cu acest amestec, se prinde cu scobitori si se pune in tava unsa cu ulei si in care am turnat un paharel de apa. Se lasa la cuptor cam 2 ore.
Pui umplut II(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1715) Puiul se pune pe un fund de lemn. Se indeparteaza cu atentie cu un cutit oasele pieptului.
Slanina se toaca marunt, ficatul se taie felii, chifla uscata se farama, totul se amesteca cu carnea tocata de porc, si cu oul. Se adauga sare si piper si se amesteca bine.
Cu amestecul obtinut se umple puiul. Feliile de slanina se leaga in jurul pieptului (sau se paote coase pieptul).
Puiul se pune intr-o tava si se da la cuptor cam o ora jumatate. Se intoarce tot mereu si se stropeste cu unt lichid.
Cand e gata se scoate puiul, iar zeama care a ramas in tava se amesteca cu smantana si poate fi folosita ca sos pentru friptura.
Pulpe de pui la cuptor II(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2890) Cea mai simpla modalitate de a prepara pulpele de pui la cuptor: se pune apa pana la jumatatea unei cratiti, deasupra se aseaza capacul cratitei cu fundul in sus si pe capac pulpele de pui condimentate dupa plac. Se da la cuptor cam 35-40 de minute. Carnea va fi frageda si cu pielita crocanta.